Wanneer start jij met het uitvoeren van goede voornemens

Hoe verleidelijk is het om, nu de dagen kouder worden, het vroeger donker is en we richting het einde van het jaar gaan bewegen, de wensen die je hebt uit te stellen tot 1 januari.

Velen zullen het wel herkennen. Met de feestdagen in het vooruitzicht heeft het nu wellicht geen nut meer om te starten met lijnen, om minder te drinken, om te stoppen met roken. Het heeft nu wellicht ook nog geen zin om al vaker naar de sportschool te gaan en je leven in te richten met meer tijd voor rust en ontspanning zodat er minder stress ervaren wordt. Dat kan ook wel wachten tot 1 januari. Want deze laatste maanden van het jaar zijn toch al zo druk 😉

Maar al die bovenstaande dingen uitstellen heeft niets te maken met een datum, met sinterklaas die ons land weer komt bezoeken en de kerstdagen die straks weer voor de deur staan.

Ze hebben te maken met gewoontes en die leer je niet zomaar af. Waarom niet … omdat wij mensen gewoontedieren zijn. Ons ego vindt het heerlijk als wij de status quo handhaven en gewoon lekker doen wat al jaren zo voorspelbaar is. Het ego houdt er niet van als jij besluit om de weg naar je hart te gaan bewandelen en het roer eens flink om te gooien.

Het ego moet dan uit zijn comfortzone, het moet dingen anders gaan doen, het is de routine kwijt, het ervaart waarschijnlijk stress omdat het voor het eerst weer na moet denken in plaats van alles uit te voeren op de automatische piloot. En die stress, zo maakt het ego jou wijs, is dan ‘een teken van boven’ dat jou duidelijk maakt dat dit toch echt niet de juiste keuze is, anders zou je jezelf er wel fijn bij voelen toch 😉

En als het niet goed voelt, dan moet je het niet doen .. is wat we vaak tegen elkaar zeggen.  Met als gevolg, terugvallen in oud gedrag. Maar voelt iets niet goed omdat je ego aan het woord is? Het ego dat graag alles bij het oude vertrouwde wil laten. Of voelt het niet goed omdat het spannend is? Omdat jij bang bent dat je het niet vol kan houden, omdat jij bang bent om te falen, omdat jij bang bent dat je emoties gaat voelen die normaal met eten, drinken, roken en alsmaar druk bezig zijn worden onderdrukt?

Het is vaak een gebrek aan geloof in onszelf wat maakt dat we niet in beweging komen en we denken dat een datum als 1 januari een steuntje in de rug zal zijn. Maar we weten allemaal heel goed dat die datum na 2 weken al lang weer vergeten is.

Als je echt iets wil dan is het altijd de juiste tijd om te starten, ongeacht of de feestdagen, de carnaval of de zomervakantie nu voor de deur staat. Het gaat erom dat jij weet wat je wil en dat je jezelf de moeite waard vindt om ook echt voor je dromen, je wensen, je verlangens, je nieuwe lifestyle te gaan.

Veranderingen aanbrengen, goede voornemens uitspreken, gaat niet alleen om uitspreken wat je wil veranderen en daar een datum aan koppelen. Het gaat dieper dan dat. Het gaat er vooral om dat je weet waarom je iets wil.

Want waarom wil je lijnen? Waarom wil je stoppen met roken? Waarom wil je meer rust in je leven inbouwen om te genieten. Waarschijnlijk omdat je dat een beter gevoel over jezelf gaat geven. Want als je al die dingen bereikt hebt …..  dan ben je trots op jezelf, heb je een goed gevoel over jezelf, kan je meer houden van jezelf et cetera. Eigenlijk gaat het dus vooral om zelfliefde!!

En zelfliefde start altijd met tijd en aandacht voor jezelf! Even echt stil staan bij wat jij wil, waarom je dat wil en of jij wel gelooft in jezelf. Want als het geloof ontbreekt dat jouw wensen haalbaar zijn, dan wordt het bereiken van je doelen lastig. En dan maakt die datum van 1 januari echt geen verschil …

Dus ben jij ook wel toe aan een beetje meer zelfliefde? Wil jij het geloof in jezelf versterken? Gun het jezelf dan dat je nu al wat tijd en aandacht voor jezelf vrij gaat maken. Want daar ligt het startpunt …

We hebben nog ongeveer 3 maanden voor het nieuwe jaar van start gaat en ik hoef niemand te vertellen dat er hele mooie bijzondere dingen kunnen gebeuren in drie maanden. Het is maar net hoe je je dagen in wil vullen.

Op donderdagavond 19 oktober verzorg ik een workshop van 19.00 uur tot 22.00 uur. Je krijgt deze avond inzicht in hoe het komt dat het ene gebied van je leven goed verloopt, terwijl een ander gebied van je leven, ondanks diverse goede voornemens, er (nog) niet beter op is geworden. Vervolgens krijg je de eerste handige basistools al aangereikt die er voor gaan zorgen dat, als jij ze consequent toepast, de eerste positieve veranderingen en resultaten al zichtbaar zullen zijn. Hoe mooi is dat. Slechts 1 avond, waarna je met een hele andere blik naar je leven zal kijken en de keuze kan maken om deze nieuwe tools in te zetten of niet …

En mocht je na deze workshop besluiten dat je door wil zetten. Omdat je nog meer inzichten wil, nog meer tools en vooral wil leren hoe je negatieve gedachten voor eens en altijd los kan laten zodat je een ijzersterk geloof in jezelf gaat ontwikkelen. Dan kan je aansluitend vanaf maandag 30 oktober de training Volg je hart gaan volgen. Een leuke, inspirerende, praktische training, waarbij je echt in 6 weken tijd nieuwe gewoontes aan gaat leren die jou al vóór 1 januari een flink eind op weg zullen helpen om je doelen waarheid te laten worden.

En mocht je als vervolgtraject deze training gaan volgen dan krijg je de kosten van de workshop in mindering op het cursusgeld.

Voor meer informatie kan je altijd een persoonlijk berichtje sturen. Ik vertel je met alle plezier hoe deze training ook voor jou tot hele mooie resultaten zal gaan leiden.

Je kan mij ook volgen op facebook, dan blijf je altijd op de hoogte van de laatste nieuwe trainingen en workshops, http://www.facebook.com/Zijzelf

Ik hoop je daar, of in 1 van mijn trainingen of workshops, te mogen gaan ontmoeten