Wie zaait zal oogsten …

Als je een mooie tuin wil hebben dan zal je heel bewust zaadjes moeten planten waarvan jij weet dat ze je de mooiste bloemen zullen brengen. Jij weet wat je mooi vindt en jij kiest de zaadjes uit …. 

Maar je zal ook onkruid moeten wieden, zodat de zaadjes de ruimte hebben om te groeien, om tot ontwikkeling te komen, zodat ze uiteindelijk kunnen bloeien. 

Je zal zorg en aandacht voor je tuintje moeten hebben. Door te zorgen voor een goede voedingsbodem en voldoende water en door je zaadjes daar te planten waar het licht erop kan schijnen. In exact die hoeveelheid die goed voor ze is. Bewuste keuzes maken!! 

En tot slot weet je dat als je goed voor je tuintje zorgt de resultaten exact dat zullen zijn wat je gezaaid hebt … 

Maar hoe staat het met jouw leven … Heb jij een helder beeld van wat je wil met jouw leven? En weet jij welke gedachten en emoties ondersteunend zullen zijn om ook exact die uitkomsten te creĆ«ren? Weet jij waar jouw ‘onkruid’ uit bestaat? Welke negatieve gedachten, emoties en gedragingen die mooie uitkomsten in de weg staan en hoe je die kan verwijderen uit je systeem? Weet jij hoe je goed voor jezelf zorgt, zodat jouw lichaam als een goede voedingsbodem fungeert, door voor goede voeding, ontspanning, voldoende slaap en een gezonde manier van beweging te zorgen? 

Maar nog veel belangrijker, kan jij het beeld van hoe jij wenst dat jouw leven er mag komen te zien ook voor ogen houden? Heb jij het volledige vertrouwen dat dat wat jij doet ook echt tot resultaten zal leiden? De resultaten die jij wenst? Is daar dat rotsvaste vertrouwen?

Of blijven de resultaten al langere tijd uit en begrijp je maar niet wat je verkeerd doet?

Plantjes groeien door bewuste aandacht. Niet 1 dag water geven en daarna weer een week niet. Je tuintje blijft het mooiste door consequent onkruid weg te halen als het opkomt, in plaats van de boel te laten woekeren en dan vervolgens na een half jaar niet meer te weten waar je nog moet beginnen en er zelfs eerlijk gezegd al geen zin meer in hebben. 

En zo werkt het met jouw leven ook .. 

Bewuste aandacht voor wat mag ontstaan
Op ieder deelgebied van jouw leven
Steeds die focus helder hebben
Iedere dag weer opnieuw
De juiste gedachten, emoties en gedragingen omarmen
Bewust zijn van jouw negatieve gedachten (onkruid)
En daar mee aan de slag gaan
Verwijderen, zodat er ruimte over blijft voor ‘belief’
Het resultaat voor ogen blijven zien
en daar geen seconde aan twijfelen
Omdat je weet ‘wie zaait zal oogsten’
Mits je daar tijd, liefde, aandacht en zorg aan besteedt 
Consequent, niet slechts af en toe
Maar gewoon iedere dag weer opnieuw