Zo’n week waarin alles tegenzit en hoe dit te keren ..

Ken je dat gevoel …. van die dagen waarop alles tegen lijkt te zitten, dat je door van alles en nog wat getriggerd wordt, je lontje vrij kort is, je zo’n onbestemd gevoel over je heen hebt. Kortom dagen waarop je niet echt bepaald op je best bent en blij bent dat je ‘s-avonds je bed in mag rollen in de hoop dat de dag van morgen je iets mooiers en beters zal brengen? Om dan vervolgens de dag daarna te ontdekken dat het wederom zo’n dag wordt en je aan het einde van de week zelfs moet concluderen dat je deze week niet echt lekker in je vel zat … 

Deze week sprak ik toevallig een aantal mensen met deze ervaringen. En vanaf een afstandje voor een ander is het altijd zo gemakkelijk te bezien waar de angel zit. 
Er is ALTIJD een aanleiding voor die eerste switch in je gemoedstoestand. Hier gaat altijd iets aan vooraf ..

Een bepaalde opmerking, iets dat je gelezen hebt, gezien hebt, meegemaakt hebt. Er is echt altijd iets dat jouw fijne stemming van dat moment even aangeraakt heeft en verandert heeft in een iets mindere stemming. En vanuit die iets mindere stemming trek je vervolgens als vanzelf dingen aan die resoneren met die iets mindere stemming, waardoor je stemming alleen maar erger en erger wordt. Tot je uiteindelijk mag concluderen dat je een rotweek achter de rug hebt …

Terugblikken op de week, juist op de dagen dat je je rot voelt, is dus key!! Kijk eens terug in de week. Op welke dag en op welk moment was daar het eerste omslagpunt? Wat gebeurde daar? Wie heb je wellicht gesproken? En kan je zien dat je vanaf dit moment steeds verder bergafwaarts bent gegleden, omdat je wellicht (onbewust) in dit moment bent blijven hangen en daardoor steeds meer van hetzelfde hebt gecreƫerd?

Want met dit inzicht kan je jouw week zelf keren? Gewoonweg door NU de keuze te maken voor een andere gemoedstoestand. Door iets te doen waar je blij van wordt. En als dat doel nog te hoog gegrepen is voor dit moment, door gewoonweg NU iets te doen wat je stemming op zijn minst, al is het maar voor 1%, verbetert. Want creatiekracht werkt echt 2 richtingen op. Neerwaarts, maar ook opwaarts … 

Het is maar net waar jij voor kiest!