De kracht van een rolmodel

Als je op dit moment vastloopt op een bepaald gebied van je leven … Of het nu om je werk, je liefdesleven, je relatie met geld, je gewicht of je zelfvertrouwen of het stellen van grenzen gaat. Ga dan vooral niet praten met mensen die dezelfde problemen ervaren!

En waarom niet, nou juist omdat zij hetzelfde probleem hebben. En daar dus ook nog geen oplossing voor hebben gevonden. En ik mag toch hopen dat jij die wel wil vinden, of niet? 

Echt, het voelt vast heerlijk, om er samen over te bomen, er over door te zagen, elkaar te versterken in het feit dat het allemaal zo knudde aanvoelt. De werkdruk zo hoog is, je baas nooit luistert, alle leuke mannen vreemd lijken te gaan. Iedereen maar lekker doet wat hij of zij wil en niemand eens rekening houdt met jou. Bla bla bla bla 😉

Gelijke energien trekken elkaar aan en dat wat je aandacht geeft groeit. De vraag is hoeveel meer van deze kommer en kwel wil je nog aantrekken en hoe groot wil je het laten groeien? 

Ik weet dat het voor veel mensen oncomfortabel voelt om te praten met mensen die in hun ogen ‘verder’ zijn dan zij. ‘Beter’ zijn dan zij, omdat er dan een gevoel van mislukking, falen, onzekerheid op kan komen. 

Maar jouw kracht zit hem juist in het vragen van hulp. In het zoeken van rolmodellen die dat wat jij wenst al gerealiseerd hebben. Zei hebben een succesformule gevonden die werkt (voor hen). Dat wil niet altijd zeggen dat deze ook voor jou zo werkt, maar deze mensen hebben wel een bepaalde manier van denken, voelen en gedragen die hen deze resultaten hebben gebracht. En door met dit soort rolmodellen in gesprek te gaan kan jij voor jezelf gaan filteren wat je tot op heden wellicht verkeerd hebt aangepakt en wat je anders zou kunnen gaan doen. 

Afgelopen week was ik op de sporschool en stond er een dame voor mij tijdens de bodypump les. Nu kan ik zelf ook wel lekker mee met de les, maar de kracht die zij had om triceps push-ups op haar tenen te doen vond ik toch wel bijzonder. En tuurlijk schiet er dan ook even bij mij door mijn hoofd van WTF zij kan dat wel en ik nog niet en ik doe ook drie keer per week hier zo hard mijn best. Maar ik ben na de les na haar toegegaan en heb haar gevraagd hoe ze dit voor elkaar heeft gekregen. Waarop ze mij vertelde dat ze eigenlijk maar 1x per week naar de les gaat maar consequent drie avonden per week thuis oefent. Ik doe dit dus drie keer per week gedurende een liedje dat 3 minuten duurt, met afwisselende oefeningen. Zij drie keer per week thuis, 1 oefening en die herhalen tot het lukt. Dus mocht het nu mijn echt mijn missie zij om dit ook te willen, dan weet ik dus wat ik anders mag gaan doen. Scheelt mij wellicht jaren van kijken naar haar en mezelf afvragen waarom het haar tijdens de les wel lukt en mij niet. Ik zag namelijk niet wat zij achter de schermen nog deed. 

En nu is dit maar een heel simpel voorbeeld, maar wel een heel duidelijk voorbeeld van hoe verandering werkt. 

Zoek een rolmodel, ga er mee in gesprek en breng je leven naar een next best level. 

Ik coach je graag bij al je vragen over stress, overspannenheid, problemen met relaties, het stellen van grenzen, afvallen en het vergroten van je zelfvertrouwen. Uiteindelijk draait bijna alles om mindset. En daar ben ik echt wel een expert in! 

En voor je triceps verwijs ik je met alle liefde door!