Is jouw leven een sleur geworden?

Zijn jouw dagen een sleur geworden? Iedere dag weer opnieuw dezelfde handelingen, activiteiten, bezigheden, waardoor je ‘s-avonds moe en amper voldaan je bed inrolt. Uitkijkend naar de volgende nationale feestdagen dat je vrij bent of even kan ontsnappen omdat je een weekje vakantie hebt gepland? 😉

Sta jij ‘s-ochtends al op met een complete ‘to do list’ voor die dag in je hoofd? Ervaar je met regelmaat stress op je werk? Ben je continu bezig om te voldoen aan de verwachtingen van anderen? Met zorgen voor anderen? Voel jij je overal verantwoordelijk voor omdat anders niemand het doet?

Dan herken je vast ook wel dat je amper nog tijd voor jezelf hebt. Dat alles een beetje als ‘moeten’ aan begint te voelen. Het gevoel dat je overal alleen voor staat en jouw behoeftes amper gezien en gehoord worden …

En niet alleen bij jou, maar dit zie je wellicht wel bij meer vrouwen om je heen .. Dus misschien is het wel normaal … 

Maar wat je eigenlijk diep van binnen zou willen is (innerlijke) rust, plezier, ontspanning, genieten, tijd voor jezelf. Gewoon het gevoel dat het leven makkelijk en ontspannen mag zijn, in plaats van continu in die overlevingsstand te staan. 

Herkenbaar, of niet?

En misschien denk je nu wel dat dit toch niet haalbaar is. Omdat dit nu eenmaal de tijdsgeest is waarin we leven. Maar weet je, het is wel haalbaar, sterker nog, het is simpelweg je geboorterecht om een fijn leven te hebben. 

Alleen ben jij, net als zovelen, gewoonweg geprogrammeerd gedurende je opvoeding om op een bepaalde manier met mensen en situaties om te gaan. Want kijk maar om je heen, er zijn ook genoeg mensen voor wie het leven wel iedere dag een feestje is …

En dat komt echt niet omdat hun leven zoveel makkelijker is dan dat van jouw. Dat komt omdat zij situaties anders labelen, er anders naar kijken, zich er anders bij voelen en zich er anders naar gedragen. Iets wat jij ook kan leren! 

En nee dat is niet moeilijk, dat is eigenlijk vrij gemakkelijk, maar het vergt een stukje inzicht, bewustwording en het aanleren van nieuwe gewoontes.

Maar bovenal vraagt het om moed. De moed om de keuze te maken om jezelf niet langer als een speelbal te zien. Maar de moed om de keuze te maken om de regie over jouw leven weer terug te pakken. En dat is misschien nog wel de moeilijkste keuze van het hele proces. Want daardoor zal je het idee los moeten gaan laten dat een ander verantwoordelijk is voor hoe jij je voelt en hoe jouw leven zich ontvouwt heeft op dit moment … 

Maar weet je, er is echt geen mooier cadeau dat jij jezelf kan geven, dan het durven openstaan voor de visie dat jij alles in huis hebt om jezelf een leven te geven vol innerlijke rust, plezier, tijd om te genieten en echt daadwerkelijk te leven …. En een individueel coachingstraject kan je daar zeker bij helpen.

Een persoonlijk 1 op 1 traject, waarin er alle tijd en aandacht is voor jou! Want om je leven te veranderen hoef je slechts je gewoonten te veranderen en de manier waarop je naar jezelf en de wereld kijkt. De rest volgt dan bijna op magische wijze vanzelf ….

Van overleven naar leven
Van stress naar genieten
Van spanning naar ontspanning
Van moeten naar ontmoeten 

Het weer opnieuw ontmoeten van jezelf. Pure zelfliefde, daar ligt de basis van een mooi en vervuld leven ❤️